Suomessa on käynnistetty täysin antibioottivapaa sianlihantuotanto ensimmäisenä maailmassa
Julkaistu 11.04.2017
Suomalaiset lihayritykset Atria Suomi Oy ja HKScan ovat ottaneet huiman harppauksen maailman turvallisimman sianlihan tuotantoon ja käynnistäneet täysin antibioottivapaan sianlihan tuotannon. Tämä on ainutlaatuista koko maailmassa. Ensimmäiset erät ilman antibiootteja kasvatettua sianlihaa saadaan markkinoille tulevana kesänä.
Puhtaan ja turvallisen ruoan kysyntä on kasvanut myös Suomessa samaa vauhtia kuin tieto kansainvälisen ruoantuotannon terveydellisistä riskeistä on lisääntynyt.
Suomalaisessa lihantuotannossa käytetään antibiootteja eläinten lääkitsemiseen jo nyt paljon vähemmän kuin Euroopassa ja muualla maailmassa keskimäärin. Silloinkin antibiootteja käytetään vain eläinlääkärin määräyksestä todettuun tarpeeseen, niitä ei käytetä tautien ennaltaehkäisyyn tai edistämään kasvua rehujen tai juomaveden välityksellä
Lähteet: Atrian Suomi Oy:n ja HKScanin lehdistötiedotteet 11.4.2017