Suomalaiset syövät entistä enemmän vaaleaa siipikarjanlihaa

Julkaistu 02.07.2019


Suomalaiset kuluttivat vuonna 2018 Ravintotaseen ennakkotietojen mukaan keskimäärin 81 kiloa luullista lihaa henkeä kohden. Lihan kokonaiskulutus pysyi lähes samalla tasolla kuin kahtena edellisenä vuonna.

Siipikarjanlihan kulutus jatkoi kasvuaan jo kolmatta vuotta peräkkäin, mutta kasvu oli maltillisempaa. Siipikarjanlihaa kulutettiin 25,6 kiloa, lähes kolme prosenttia enemmän kuin vuonna 2017. Sianlihan kulutus aleni saman verran ja oli 32,5 kiloa. Naudanlihaa syötiin 19,3 kiloa.

Elintarvikkeiden kulutusmäärät perustuvat Luken ravintotasetilastoon. Lihan kokonaiskulutus sisältää myös riistan ja syötävät elimet. Lihan kulutusmäärät on ravintotaseessa ilmoitettu luullisena eli ruholihana. Luullisesta lihasta on luutonta 80 prosenttia. Lisäksi kypsennyshävikki vaihtelee 10–30 prosentin välillä tuotteesta riippuen. Kypsänä syöty liha on noin puolet luullisen lihan määrästä.

Lisätietoja:

Riitta Stirkkinen, Lihatiedotus, p. 050 560 2567.
Tilastoja suomalaisten lihankulutuksesta vv. 1950-2018: https://www.lihatiedotus.fi/tilastotietoa/lihankulutus-suomessa.html

Lähde: Luonnonvarakeskus Luken tiedote 27.6.2019: Mitä Suomessa syötiin vuonna 2018?

 

» Takaisin uutisiin