Siipikarjanlihaa tuotettiin jälleen ennätysmäärä
Julkaistu 28.02.2018
Luonnononvarakeskus Luken keräämien tilastojen mukaan Lihaa tuotettiin viime vuonna yhteensä noin 398 miljoonaa kiloa, mikä on reilun prosentin vähemmän kuin vuonna 2016.
Siipikarjanlihan tuotannossa tehtiin jälleen ennätysja lihaa tuotettiin 129 miljoonaa kiloa. Tuotannon kasvu johtui pääsiassa broilerin tuotannon kasvusta, vaikka kalkkunanlihaakin tuotettiin hieman edellisvuotta enemmän.
Naudanlihan tuotanto väheni prosentin verran ja oli 86 miljoonaa kiloa. Sianlihaa tuotettiin vajaa 182 miljoonaa kiloa, noin viisi prosenttia edellisvuotta vähemmän. Tuotanto on laskenut jo useamman vuoden peräkkäin. Viime vuotta vähemmän sianlihaa on tuotettu viimeksi 2000-luvun alussa.
Suomalainen liha on turvallista ja jäljitettävää. Alkuperän voi jäljittää jo tuotantotilalle asti.
Lähde: Luken tiedote 28.2.2018: Siipikarjanlihaa tuotettiin jälleen ennätysmäärä
Kuva: Suomen Siipikarjaliitto ry