Lihantuotanto kasvoi vuonna 2024 edellisvuoteen verrattuna

Julkaistu 27.02.2025

Lihantuotanto kasvoi Suomessa viime vuonna kaksi prosenttia verrattuna vuoteen 2023, kertoo Luonnonvarakeskus Luken julkaisema tilasto. Yhteensä lihaa tuotettiin hieman yli 397 miljoonaa kiloa.

Tuotanto kasvoi naudan-, sian- ja siipikarjanlihan osalta. Siipikarjanlihaa tuotettiin 149 miljoonaa kiloa ja kasvua edellisvuoteen verrattuna oli neljä prosenttia. Naudanlihaa tuotettiin 87 miljoonaa ja sianlihaa 161 miljoonaa kiloa. Sekä naudan- että sianlihan tuotannossa oli prosentin kasvu vuodesta 2023.

Lampaanlihan tuotanto laski edellisvuoteen verrattuna kuusi prosenttia. Sitä tuotettiin vuonna 2024 noin miljoona kiloa. 

Luomulihaa tuotettiin viime vuonna 4,5 miljoonaa kiloa, josta suurinosa oli naudanlihaa. Vuonna 2023 luomulihaa tuotettiin 4,4 miljoonaa kiloa.

Lihantuotanto 2024 [verkkojulkaisu]. Helsinki: Luonnonvarakeskus [viitattu: 27.2.2025]. Saantitapa: Lihantuotanto 2024 | Luonnonvarakeskus

 

» Takaisin uutisiin