Juhannusviikolla kauppoihin toimitetaan noin 1,6 miljoonaa kiloa grillimakkaroita
Julkaistu 16.06.2020
Makkara on suomalaisten juhannusgrillien ykkösherkku. Lihatiedotuksen jäsenyritysten arvion mukaan juhannusviikolla makkaraa valmistetaan kaksinkertainen määrä tavalliseen päivään verrattuna ja kauppoihin toimitetaan noin 1,6 miljoonaa kiloa grillimakkaroita.
Makkara on vakiinnuttanut paikkansa suomalaisten juhannusgrilleissä. Lihatiedotuksen jäsenyritysten arvion mukaan kauppoihin toimitetaan juhannusviikolla noin 1,6 miljoonaa kiloa makkaraa. Kappalemääräksi muutettuna kilomäärä tarkoittaa noin 19 miljoonaa makkaraa. Koko grillauskauden (touko-elokuu) määräksi arvioidaan noin 12,5 miljoonaa kiloa makkaraa.
Makkara on lihaa helppokäyttöisessä muodossa
Monen mieleen juurtunut mielikuva suolaisesta, rasvaisesta ja jauhoisesta makkarasta alkaa olla historiaa. Tämän päivän grillimakkarat ovat lihaisia ja monipuolisesti maustettuja. Monissa makkaroissa on lihaa reilusti yli 90 prosenttia ja makuja lähes kaikista maailman kolkista. Makkara voi olla lihaisa, rapsakka, robusti, pehmeä, juustoinen, lämpimän mausteinen, pippurinen tai yrttinen.
Lähteet: Lihatiedotuksen jäsenyritykset
Lisätietoja: Riitta Stirkkinen, Lihatiedotus, p. 050 560 2567, riitta.stirkkinen@lihatiedotus.fi, www.lihatiedotus.fi