Hävikkiviikko 7.-13.9.2015: Vähennetään yhdessä ruokahävikkiä
Julkaistu 03.09.2015
Älä heitä syömäkelpoista ruokaa roskiin. Suomalaisissa kotitalouksissa heitetään ruokaa roskiin noin 24 kiloa henkeä kohden vuodessa ja noin viidennes kaikesta ravintolaruuasta päätyy roskiin. Se on paljon. Eniten suomalaisissa keittiöissä pilaantuu vihanneksia ja juureksia.
Vinkkejä ruokahävikin vähentämiseksi
1. Suunnittele ostokset etukäteen ja mieti samalla, mitä ruoka-aineita on jo kotona.
2. Säilytä ruoka oikein ja säädä jääkaappi oikeaan lämpötilaan.
3. Tarkista kotisi ruoka-ainevarastot (myös jääkaappi) säännöllisesti ja hyödynnä ruoka-aineet ajoissa. Kuiva-aineetkaan eivät säily ikuisesti.
4. Tarjoa kerran viikossa, esimerkiksi perjantaisin viikon tähteet, johon on käytetty alkuviikon aterioilta syömättä jäänyt ruoka. Pitsaan tai pyttipannuun uppoaa monenlaisia ruoka-aineita.
5. Käytä tervettä järkeä, ja omia aistejasi. Esimerkiksi parasta ennen -päiväykset eivät tarkoita automaattisesti sitä, että ruoka olisi sen jälkeen käyttökelvotonta.
Kuluttajaliiton valtakunnallista hävikkiviikkoa vietetään kolmatta kertaa 7.-13.9.2015.
www.havikkiviikko.fi
www.facebook.com/havikkiviikko
https://www.youtube.com/watch?v=Aq_Fr9io830