Grillipihvit maistuvat sateisinakin päivinä
Julkaistu 04.08.2017
Kesä ei ole ohi, vaikka vähän sataisikin. Sadepäivänä on aikaa keskittyä grillaamiseen ja valmistaa kunnon pihvit. Naudan ulko- ja sisäfileet sekä ohuet paahto- ja sisäpaistiviipaleet sopivat grilliin pihveinä tai varrastikkuihin pujotettuina. Maistuvat maridanit ja kuivamausteseokset sekä maustekastikkeet ja -tahnat tuovat lihaan uusia makuja.
Lihan ohessa grillissä kypsyvät maukkaat ja värikkäät kasvikset.
Naudanlihapihvit chilitahnan kera
4 annosta
4 kpl naudan ulkofileepihvejä
1 rk rypsiöljyä
suolaa
Chilitahna
50 g rasiamargariinia tai voita
1 punainen chili silputtuna
1 valkosipulinkynsi silputtuna
ripaus sokeria
Ota pihvit huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen grillausta. Tee chilitahna sekoittamalla ainekset huolettomasti sekaisin.
Sivele pihvit öljyllä ja grillaa niitä pari minuuttia molemmilta puolilta. Mausta suolalla ja nosta nokare chilitahnaa kunkin pihvin päälle. Grillaa lisukkeeksi paprikaa, salaattifenkolia ja sipulirenkaita.