Grillipihvit maistuvat sateisinakin päivinä

Julkaistu 04.08.2017

Kesä ei ole ohi, vaikka vähän sataisikin. Sadepäivänä on aikaa keskittyä grillaamiseen ja valmistaa kunnon pihvit. Naudan ulko- ja sisäfileet sekä ohuet paahto- ja sisäpaistiviipaleet sopivat grilliin pihveinä tai varrastikkuihin pujotettuina. Maistuvat maridanit ja kuivamausteseokset sekä maustekastikkeet ja -tahnat tuovat lihaan uusia makuja.

Lihan ohessa grillissä kypsyvät maukkaat ja värikkäät kasvikset.
 

Naudanlihapihvit chilitahnan  kera
4 annosta

4 kpl naudan ulkofileepihvejä
1 rk rypsiöljyä
suolaa

Chilitahna
50 g rasiamargariinia tai voita
1 punainen chili silputtuna
1 valkosipulinkynsi silputtuna
ripaus sokeria

Ota pihvit huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen grillausta. Tee chilitahna sekoittamalla ainekset huolettomasti sekaisin.

Sivele pihvit öljyllä ja grillaa niitä pari minuuttia molemmilta puolilta. Mausta suolalla ja nosta nokare chilitahnaa kunkin pihvin päälle. Grillaa lisukkeeksi paprikaa, salaattifenkolia ja sipulirenkaita.

 

» Takaisin uutisiin