Grillaa liha meheväksi
Julkaistu 20.06.2016
Grillaus kuuluu juhannukseen, satoi tai paistoi. Tämän kesän kuumia grillihittejä ovat sormin syötävät luulliset lihat ja lihaisat raakamakkarat. Tuttujen possun ribsien lisäksi grilliin laitetaan naudan ribsejä, muhkeita tomahawk-pihvejä ja kokonaisia broilereita. Raakamakkaroissa maistuu lempeä savu, hedelmät, chili ja valkosipuli.
Olipa grillisi kaasu-, hiili- tai sähkögrilli tai perinteinen avotuli, mieleen kannattaa palauttaa pari perusasiaa herkullisen lopputuloksen saavuttamiseksi.
- Ota liha huoneenlämpöön 1-2 tuntia ennen grillausta.
- Kokeile myös isojen lihapalojen ja kokonaisen broilerin grillausta.
- Mausta ja marinoi myös itse. Lisää sokeriset mausteet vasta loppuvaiheessa,
sillä sokeri palaa helposti.
- Älä pane grilliin liikaa tuotteita yhdellä kertaa, niin lämpö pysyy tasaisena.
- Kokoa grillivartaat aineksista, jotka kypsyvät samaan aikaan.
- Grillaa lempeästi, älä polta karrelle.
- Käytä paistomittaria varsinkin isojen lihapalojen grillauksessa,
niin saat oikean kypsyyden.
- Kypsennä possu, broileri ja jauheliha aina täysin kypsäksi,
nauta ja lammas voivat jäädä sisältä punertaviksi.
- Anna lihan levähtää hetki ennen tarjoilua, folio estää jäähtymistä.
- Muista myös hyvät grillipihdit, sammutuspeitto ja puhdistusvälineet.
- Puhdista grilli aina käytön jälkeen, niin seuraavalla kerralla on mukava aloittaa.
Puhdistaminen pitää myös grillin kunnossa pidempään.
Hyvää ja maukasta juhannusta!