Possu
Ruhon leikkuutavat vaihtelevat jonkin verran eri maissa. Leikkuutavat perustuvat eri maiden ruokakulttuureihin ja -tapoihin.
Suomessa possu leikataan yleensä näin
Etuselkä eli kassler
Etuselkää eli kassleria voidaan kypsentää kokonaisena uunissa. Sopii hyvin myös erilaisiin liha-kasvispatoihin. Grillikyljykset ja talouskyljykset ovat viipaloitua luutonta etuselkää.
Kyljysselkä
Luullisesta kyljysselästä leikataan useimmiten porsaankyljyksiä. Selkäpala käy myös kokonaiseksi uunipaistiksi.
Ulkofilee
Ulkofilee (~kyljysselkä ilman luuta) sopii kokonaisena uunipaisteiksi ja viipaloituna erilaisiksi leikkeiksi.
Sisäfilee
Sisäfilee on kaikkein murein possun osa. Viipaloituna se sopii leikkeiksi ja noiseteiksi. Paloina se sopii hyvin vartaisiin. Sisäfilee on nopea kypsentää myös kokonaisena uunissa tai grillissä.
Kylki
Kylki on tuttua paahto- eli grillikylkeä levymäisenä palana, jossa luut voivat olla mukana (ribsit). Luuttomaksi leikatusta kyljestä saadaan myös maukasta kastikelihaa, ns. läskisoosilihaa.
Lapa
Lapa sopii käytettäväksi paistin tavoin. Se sopii isoina paloina uunipaistiksi, kuutioina karjalanpaistiin, viipaleina ja suikaleina muihin uuni- ja pataruokiin.
Kinkku
Kinkku voidaan leikata ulko-, kulma-, sisä- ja paahtopaisteiksi, jotka kypsennetään kokonaisina uunissa tai keittämällä. Paistista leikatut viipaleet käyvät myös leikkeiksi ja suikalelihaksi.
Potkat ja sorkat
Potkat voidaan kypsentää kokonaisena uunissa. Tyypillinen potkaruoka on saksalainen Eisbein, joka tarjotaan hapankaalin kanssa. Sorkat ovat klassinen hernekeiton raaka-aine sellaisenaan tai savustettuina.
Pää
Päästä voidaan irrottaa myös poskilihakset, possun posket, jotka kypsyvät mureiksi uunissa.