Lihankulutus Euroopassa
Lihan kulutusluvut ilmoitetaan kaikissa maissa luullisena lihana eli ns. ruholihana. Syötävän lihan osuus saadaan, kun luullisesta lihasta poistetaan luiden osuus, keskimäärin 20 %. Kun vielä vähennetään kypsennyshävikki, joka on 10-30 % tuotteesta riippuen, syödyn lihan määrä on noin 50 % luullisen lihan määrästä.
Lihankulutus EU-maissa 2021, kg/hlö luullista lihaa yht.
*= Vuoden 2020 tieto 1) Kantar TNS Agri Oy 2) Luxemburgin tiedot sisältyvät Belgian lukuun
Lähde: Kantar TNS Agri Oy
Lihankulutus EU-maissa 2014-2021, kg/hlö luullista lihaa yht.
*= Vuoden 2020 tieto 1) Kantar TNS Agri Oy 2) Luxemburgin tiedot sisältyvät Belgian lukuun
EU 28-maiden lihalajikohtainen kulutus vuosina 2015-2019 on koottu pdf-tiedostoon.
Lähteet: Suomen Gallup Elintarviketieto / Kantar TNS Agri Oy:n Elintarviketalous-julkaisut 2013-2021 / Eurostat, AMI, MEG ja Kantar TNS Agri Oy