Lihankulutus Euroopassa

Lihan kulutusluvut ilmoitetaan kaikissa maissa luullisena lihana eli ns. ruholihana. Syötävän lihan osuus saadaan, kun luullisesta lihasta poistetaan luiden osuus, keskimäärin 20 %. Kun vielä vähennetään kypsennyshävikki, joka on 10-30 % tuotteesta riippuen, syödyn lihan määrä on noin 50 % luullisen lihan määrästä.

Lihankulutus EU-maissa 2021, kg/hlö luullista lihaa yht.

 

*= Vuoden 2020 tieto 1) Kantar TNS Agri Oy  2) Luxemburgin tiedot sisältyvät Belgian lukuun

 

Lähde: Kantar TNS Agri Oy

Lihankulutus EU-maissa 2014-2021, kg/hlö luullista lihaa yht.
 

*= Vuoden 2020 tieto 1) Kantar TNS Agri Oy  2) Luxemburgin tiedot sisältyvät Belgian lukuun

EU 28-maiden lihalajikohtainen kulutus vuosina 2015-2019 on koottu pdf-tiedostoon.

Lähteet: Suomen Gallup Elintarviketieto / Kantar TNS Agri Oy:n Elintarviketalous-julkaisut 2013-2021 / Eurostat, AMI, MEG ja Kantar TNS Agri Oy